DOLAR 32,4045 % -0.14
EURO 34,8089 % 0.16
STERLIN 40,7242 % 0.3
FRANG 35,6054 % 0.34
ALTIN 2.437,45 % -0,05
BITCOIN 62.827,99 -1.517

YSK 31 itirazdan 30’unu reddetti

Türkiye, 31 Mart’ta sandık başına giderek yerel yöneticilerini seçti..

Yayınlanma Tarihi : Google News
YSK 31 itirazdan 30’unu reddetti

DHA

Türkiye, 31 Mart’ta sandık başına giderek yerel yöneticilerini seçti..

Seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre; CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi (BBP) ve İYİ Parti 1 belediye başkanlığı kazandı..

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), partilerin yaptığı itirazları değerlendirmek üzere saat 14.00’te toplandı.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından partilerin 29 seçim bölgesi için 31 itirazı sonuçlandırıldı.

Buna göre; 2 il, 27 ilçe için yapılan itirazların sonuçları açıklandı.

31 itirazın 30’u reddedildi

AK Parti’nin; Adıyaman’ın Gölbaşı, İzmir’in Güzelbahçe ve Kemalpaşa, Malatya’nın Arapgir, Balıkesir’in Balya belediye başkanlıklarında oyların yeniden sayımı, Gümüşhane’nin merkez ve Kayseri’nin Akkışla ilçelerinde belediye başkanlıkları için seçimin iptali, Uşak’ın Banas ve Elazığ’ın Keban ilçelerinde mazbatanın iptali ve ikinci olan adaya mazbatanın verilmesi, İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde ise belediye meclis üyeliği için oyların yeniden sayımı talepleri reddedildi.

CHP’nin; Trabzon’un Çarşıbaşı, Samsun’un Alaçam, Osmaniye’nin Düziçi, Ankara’nın Bala ve Gaziantep’in İslahiye ilçeleri belediye başkanlığı seçimlerinde oyların yeniden sayımı ve Sakarya’nin Serdivan ilçesinde belediye başkanlığı seçiminin iptali talepleri reddedildi.

Yeniden Refah Partisi’nin; Tokat Çamlıbel, Şanlıurfa Eyyubiye ve Gaziantep Nurdağı ilçeleri belediye başkanlıkları için seçimlerin iptali, Elazığ merkez ve Trabzon Şalpazarı belediye başkanlıkları de oyların yeniden sayılması talepleri reddedildi.

MHP’nin talebi kabul edildi

MHP’nin Elazığ merkezde belediye başkanlığı oylarının yeniden sayımı talebi reddedilirken; Çorum’un Uğurludağ ilçesinde belediye meclis üyeleri hesaplamasının yeniden yapılması talebi kabul edildi. Konya Doğanhisar’da belediye başkanlığı seçiminde oyların yeniden sayılması talebi kurul tarafından reddedildi.

DEM Parti’nin Diyarbakır Eğil ve Mardin Ömerli ilçeleri belediye başkanlıkları için seçimlerin iptali talebi reddedildi.

İYİ Parti’nin ise Trabzon’un Şalpazarı belediye başkanlığında oyların yeniden sayılması ve Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde belediye başkanlığında seçimin iptali talebi kurul tarafından reddedildi.

Kurul itirazları değerlendirmek için yarın saat 15.00’te tekrar toplanacak.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)